Sposób przygotowania:
Talerz witamin na wiosnę
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry. Układamy dachówkowo na połowie talerza.
Ogórka również obieramy i kroimy w plasterki. Również układamy dachówkowo na drugiej połowie talerza.
Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w ćwierć plasterki, posypujemy nimi pomidory i ogórki.
Na koniec drobno kroimy koperek i posypujemy nim „witaminowy talerz”.
Całość przyprawiamy solą i obficie pieprzem. Podajemy na stół.
Ogórka również obieramy i kroimy w plasterki. Również układamy dachówkowo na drugiej połowie talerza.
Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w ćwierć plasterki, posypujemy nimi pomidory i ogórki.
Na koniec drobno kroimy koperek i posypujemy nim „witaminowy talerz”.
Całość przyprawiamy solą i obficie pieprzem. Podajemy na stół.