marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Tandoori drobiowe.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dynię osączyć na sitku,potem zmiksować z twarożkiem i pastą. Pierś z kurczaka posiekać drobno,skropić sokiem,dodać do reszty.Doprawić.Schłod

Tandoori drobiowe.

Składniki:

Tandoori drobiowe.

 

  • 1 słoik marynowanej dyni(200 g.),
  • 2 łyżki pasty tandoori,
  • 300 g.wędzonej piersi z kurczaka,
  • 200 g.twarożku wiejskiego,
  • 2-3 łyżki soku z cytryny,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Tandoori drobiowe.
Dynię marynowaną osączyć z zalewy na sitku,osuszoną zmiksować i wymieszać z pastą tandoori i twarożkiem.Pierś z kurczaka drobno posiekać,skropić sokiem z cytryny i zmieszać z masą dyniową.Doprawić solą i pieprzem,przełożyć do niewielkiego naczynia,przykryć i wstawić do lodówki.Podawać na zimno z krakersami sezamowymi lub ciabatą.