Sposób przygotowania:
Tania 'potrawka' obiadowa
1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i przesmażamy pieczarki, by puściły wodę. Wcześniej oprószamy je delikatnie solą i pieprzem. W tym czasie obieramy i siekamy cebulę. Gdy pieczarki odparują, zdejmujemy je z ognia. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy resztę oleju, po czym wrzucamy na niego posiekaną cebulę. Lekko solimy, po czym delikatnie szklimy. 3. W tym czasie kiełbasę kroimy w półplasterki, a plastry mortadeli w kostkę. 4. Gdy cebula zacznie się szklić, dorzucamy do niej pokrojone kiełbasy, przesmażamy. Gdy zacznie się rumienić, dorzucamy do niej pieczarki i smażymy jeszcze kilka minut. Doprawiamy pieprzem, solą i papryką. 5. Możemy podać z ugotowanymi ziemniakami i ogórkiem konserwowym.