izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Tarta bananowo - krówkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 410
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Łatwy w wykonaniu, przepyszny wypiek, zadowoli każdego łasucha.

Tarta bananowo - krówkowa

Składniki:

Tarta bananowo - krówkowa

 

  • 3 łyżki cukru
  • 200 g mąki
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 40 g płatków migdałowych
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 100 g śmietany kremowej 36 %
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 4 banany

Sposób przygotowania:

Tarta bananowo - krówkowa
Mąkę przesiej, dodaj cukier, 1 jajko oraz pokrojone na kawałki masło. Zagnieć ciasto, wstaw do lodówki na 30 min, a następnie wyłóż na posmarowaną tłuszczem formę, ponakłuwaj widelcem. banany obierz, pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, ułóż je na cieście. Wierzch posmaruj masą krówkową i ubitą z cukrem pudrem śmietaną. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, posyp nimi tartę.

Tagi:

jajko jajka tarta