Sposób przygotowania:
Tarta czekoladowa
Ciasto czekoladowe: Wszystkie składniki zagniatamy. Chłodzimy godzinę. Formę do tarty smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wałkujemy na wielkość formy. Dno kujemy i obciążamy grochem. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Po 15 minutach zdejmujemy groch. Pieczemy następne 15-20 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy.
Krem czekoladowy: Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kapeli wodnej. Studzimy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy.
Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy.
Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i kakao. Miksujemy. Krem układamy na zimnym cieście. Chłodzimy 30 minut w lodówce.
Krem śmietanowy: Zimną śmietanę ubijamy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy.
Krem układamy na warstwie czekoladowej. Chłodzimy 30 minut w lodówce.
Dekoracja: Czekoladę ścieramy na wierzch ciasta. Ponownie chłodzimy w lodówce.
Krem czekoladowy: Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kapeli wodnej. Studzimy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy.
Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy.
Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i kakao. Miksujemy. Krem układamy na zimnym cieście. Chłodzimy 30 minut w lodówce.
Krem śmietanowy: Zimną śmietanę ubijamy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy.
Krem układamy na warstwie czekoladowej. Chłodzimy 30 minut w lodówce.
Dekoracja: Czekoladę ścieramy na wierzch ciasta. Ponownie chłodzimy w lodówce.