Sposób przygotowania:
Tarta filo z karmelizowanymi śliwkami
Płaty ciasto filo przekrój na pół, następnie posmaruj pierwszy płat rozpuszczonym masłem i połóż na nim drugi, który również posmaruj masłem, postępuj tak samo z trzecim i czwartym płatem i z kolejnymi.
Na suchą patelnie wysyp cukier, podgrzewaj go do momentu aż zacznie karmelizować.
Na tak powstały karmel ułóż połówki śliwek, podlej je wodą i dodaj łyżkę masła, całość dopraw cynamonem.
Karmelizowane owoce wyłóż na przygotowane wcześniej ciasto, tartę piecz 35min w 160top.
Na suchą patelnie wysyp cukier, podgrzewaj go do momentu aż zacznie karmelizować.
Na tak powstały karmel ułóż połówki śliwek, podlej je wodą i dodaj łyżkę masła, całość dopraw cynamonem.
Karmelizowane owoce wyłóż na przygotowane wcześniej ciasto, tartę piecz 35min w 160top.