Matti

Matti

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Tarta francuska z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To prosta, szybka tarta świetnie nadająca się na obiad.

Tarta francuska z tuńczykiem

Składniki:

Tarta francuska z tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Tarta francuska z tuńczykiem
Ciasto francuskie dzielimy na pół, jedną połową wylepiamy spód naczynia do tarty. Na patelni rozgrzewamy oliwę z winogron i wrzucamy pokrojone warzywa; cukinię, marchew i paprykę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Gdy wszystko się poddusi, na końcu dodajemy tuńczyka. Mieszamy i wylewamy na przygotowany spód tarty. Wszystko posypujemy serem mozzarella. Z drugiej połowy ciasta wycinamy paski i układamy na wierzchu. Do piekarnika 180 stopni na 45 minut. Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.