Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Tarta kajmakowa z migadałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo prosta w wykonaniu krucha tarta, z którą każdy sobie poradzi bez najmniejszego problemu, a smakuje wybornie.

Tarta kajmakowa z migadałami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tarta kajmakowa z migadałami

 

  • Ciasto:
  • 150g mąki
  • 1 żółtko
  • 50g masła
  • 100g cukru pudru
  • Pozostałe:
  • Płatki migdałowe
  • Mała puszka masy kajmakowej o dowolnym smaku

Sposób przygotowania:

Tarta kajmakowa z migadałami
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder i wymieszać. Dodać pokrojone na kawałki masło i żółtko. Wszystko razem zagnieść i na pół godziny włożyć do zamrażalnika. Rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną masłem formę do tarty. Całość w kilku miejscach nakłuć widelcem. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 st C. Puszkę z masą kajmakową włożyć do gorącej wody, by masa nabrała płynnego stanu. Wyłożyć ją na wystudzonym cieście. Całość posypać płatkami migdałowymi i gotowe.
Tarta kajmakowa z migadałami
Tak właśnie wygląda tarta po przekrojeniu

Tagi:

ciasto tarta