Sposób przygotowania:
Tarta kawowa z bitą śmietaną i wisienkami
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę i posiekać z niecałą kostką tłuszczu ostrym nożem. Zrobić dołek i wbić cztery żółtka, dodać cukier, cukier waniliowy, śmietanki tyle, ile zabierze ciasto oraz parę łyżek zmielonej kawy lub neski. Wyrabiać i zagnieść oraz schłodzić w lodówce przez pół godziny. Kremówkę wlać do szklanej misy i ubić z dodatkiem cukru na sztywno i również schłodzić z prawie godzinę. Piekarnik nagrzać, blaszkę natłuścić i wysypać bułką tartą oraz wylepić ciastem, szczególnie na brzegach. Wstawić do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 25-30 min. Po upieczeniu wyjąć, wystudzić oraz wyłożyć na wierzch ciasta ubitą śmietanę i odsączone i zanurzone w syropie amaretto lub miętowym wisienki koktajlowe. Kroić i podawać na talerzykach deserowych.