Sposób przygotowania:
Tarta malinowa
Mąkę przesiewamy,dodajemy posiekane masło,cukier i żółtka, zagniatamy ciasto. Przekładamy do torebki foliowej i na 2 godziny wstawiamy do lodówki.
Formę do tarty (30cm.) smarujemy tłuszczem, ciasto wałkujemy, wylepiamy nim formę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.
Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i cukier waniliowy, miksujemy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do serka, ponownie miksujemy.
Masę wykładamy na ostudzone ciasto, układamy maliny.
Formę do tarty (30cm.) smarujemy tłuszczem, ciasto wałkujemy, wylepiamy nim formę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.
Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i cukier waniliowy, miksujemy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do serka, ponownie miksujemy.
Masę wykładamy na ostudzone ciasto, układamy maliny.