Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tarta malinowa wg Triss

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rozdrobnione herbatniki połącz z miękkim masłem i wyłóż nimi formę do tatry. Włóż do lodówki, aby stężała.

Tarta malinowa wg Triss

Składniki:

Tarta malinowa wg Triss

 

  • 450 g herbatników Digestive
  • 120 g masła
  • Krem malinowy:
  • 500 ml mleka
  • 3 jajka
  • 100g cukru
  • cukier wanilinowy
  • 50 g mąki
  • kilka łyżek zmiksowanych/rozgniecionych malin
  • wierzch:
  • mały pojemnik malin
  • 100 g cukru

 

Sposób przygotowania:

Tarta malinowa wg Triss
Rozdrobnione herbatniki połącz z miękkim masłem i wyłóż nimi formę do tatry. Włóż do lodówki, aby stężała. Jajka utrzyj z cukrem na puch, dodaj mus malinowy, mąkę. Całość połącz z mlekiem i zagotuj. Odstaw do ostygnięcia.
Ze 100g cukru i takiej samej ilości wody zrób syrop, odstaw do ostygnięcia. Maliny ułóż na wierzchu tarty. Syrop odparuj i posmaruj nim wierzch tarty, odstaw do stężenia.

Tagi:

jajko jajka tarta