jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Tarta malinowo-winogronowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Tarta jest delikatnie kwaskowata i orzeźwiająca dzięki owocom w niej zawartych. Doskonale smakuje do filiżanki kawy.

Tarta malinowo-winogronowa

Składniki:

Tarta malinowo-winogronowa

 

 

  • Ciasto do zalania owoców:
  • 2 jajka,
  • 5 łyżek mąki,
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej,
  • 3 łyżki cukru,

 

  • Dodatkowo:

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta malinowo-winogronowa
Ze składników na spód zarabiamy ciasto kruche, owijamy w folię spożywczą i schładzamy około 30 minut w lodówce. Następnie ciastem tym wykładamy spód i brzegi tarty ( śr 26cm). Na ciasto kruche wykładamy owoce. Owoce zalewamy zmiksowaną masą z śmietany, jajek, mąki i cukru. Tarte pieczemy około 40 min w 180°C. Ciasto jest gotowe kiedy wierzch się cetnie i będzie rumiany.