Sposób przygotowania:
Ciasto podwójnie malinowe
Przygotować galaretki.Jedną galaretkę przygotować według przepisu i rozpuścić w 500 ml wody, drugą galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody, odstawić do wystudzenia. Przygotować ciasto.Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę i utrwalić cukrem.Następnie porcjami dodawać : żółtka, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy o wymiarach 24x30, wstawić do piekarnika i piec ok 15 minut na 200 C. Przygotować piankę.Śmietankę ubić na sztywno. Następnie dodać do niej tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody, dokładnie wymieszać mikserem. Do masy dodać 1/3 malin, delikatnie wymieszać i wyłożyć na wystudzone ciasto. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia. Potem na wierzchu ułożyć resztę malin i zalać pozostałą galaretką, wstawić do lodówki do ponownego stężenia.