Sposób przygotowania:
Tarta malinowo-borówkowa
Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier puder i po żółtku. Na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i ucieramy. Ciasto przelewamy do formy do tarty (30 cm.)wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, pieczemy przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody, śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy ostudzoną tężejącą galaretkę, wykładamy na biszkopt, zostawiamy trochę masy do dekoracji.
Oczyszczone owoce układamy na wierzchu, dekorujemy pozostałą śmietaną i miętą.
Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody, śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy ostudzoną tężejącą galaretkę, wykładamy na biszkopt, zostawiamy trochę masy do dekoracji.
Oczyszczone owoce układamy na wierzchu, dekorujemy pozostałą śmietaną i miętą.