Sposób przygotowania:
Tarta na cieście francuskim z warzywami
1. Ciasto francuskie wykładamy do formy o wymiarach około 21 cm x 30 cm. Nakłuwamy widelcem i pieczemy według przepisu na opakowaniu.
2. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy.
3. Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietanę i roztrzepujemy, dodajemy przyprawy do smaku.
4. Na ciasto francuskie wykładamy warzywa, zalewamy sosem i pieczemy w temperaturze 180 stopni do ścięcia się masy śmietanowo-jajecznej około 25-30 minut.
5. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
2. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy.
3. Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietanę i roztrzepujemy, dodajemy przyprawy do smaku.
4. Na ciasto francuskie wykładamy warzywa, zalewamy sosem i pieczemy w temperaturze 180 stopni do ścięcia się masy śmietanowo-jajecznej około 25-30 minut.
5. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
robaczek
Babeczka35
Bardzo polecam, smakuje na ciepło jak i na zimno, u nas była akurat na obiad, więc na ciepło :)
ciasteczka
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)