Sposób przygotowania:
Tarta z warzywami, kurczakiem i kiełbasąPrzygotowanie ciasta

Na stolnicę wysypuję mąkę, dodaję sól i masło. Najpierw całość siekam nożem, by masło było w małych kawałkach, a potem dolewam wodę, i zagniatam, aż będzie gładkie.
Przykrywam ściereczką i odkładam na ok 15 minut.
Przygotowanie "farszu" do tarty

Płukam filet i kroję na cienkie paseczki. Posypuję go papryką słodką, szczyptą soli,
szczyptą pieprzu oraz majerankiem. Odkładam do lodówki na chwilę.
Pieczarki kroję w paski i podsmażam na maśle z dodatkiem soli. Ser camembert kroję na mniejsze kawałki, to samo robię z cebulą.
W zasadzie do tego dania można użyć różnych składników. Ważne jest to,aby składniki do siebie pasowały.
Możecie dać mięsa, warzywa, owoce morza,ryby,itp
Zalewa do tarty

Śmietankę wlewam do miseczki, wbijam jajka i przyprawiam. Całość mieszam tak, by powstał jednolity płyn.
"Składanie" potrawy

Ciasto cienko wałkuję i wkładam do formy. Ja niestety nie mam formy do tarty więc użyłam tortownicy i aby mi ciasto nie spłynęło podczas podpiekania założyłam je za krawędzie formy.
Ciasto podpiekam w 180 stopniach aż się zrumieni(ok 15 min). Po podpieczeniu, spód posypałam serem żółtym, następnie wrzuciłam wszystkie składniki i zalałam zalewą.
Piekłam w 180 stopniach przez ok 30 minut. Zasada jest taka, żeby po tym czasie potrząsnąć lekko formą i jeśli środek tarty nie odrywa się od całości to można zakończyć pieczenie.
Tartę najlepiej trochę przestudzić zanim zacznie się ją kroić.