Sposób przygotowania:
Wiosenna tarta z warzywami
Ciasto francuskie wstawić do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni (z termoobiegiem). Wyjąć po 10 minutach i poczekać aż ostygnie.
Szpinak rozmrozić, posolić, dodać pieprzu, papryki słodkiej i czosnku, wymieszać. Posmarować nim spód tarty. Następnie ułożyć cebulę pokrojoną w plasterki - na całej powierzchni tarty. Kolejno pomidory - ułożyć w plasterkach, posolić, dodać pieprzu. Posypać na wierzchu startym żółtym serem.
Piec w 200 stopniach przez 15-20 minut. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.
Szpinak rozmrozić, posolić, dodać pieprzu, papryki słodkiej i czosnku, wymieszać. Posmarować nim spód tarty. Następnie ułożyć cebulę pokrojoną w plasterki - na całej powierzchni tarty. Kolejno pomidory - ułożyć w plasterkach, posolić, dodać pieprzu. Posypać na wierzchu startym żółtym serem.
Piec w 200 stopniach przez 15-20 minut. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.