Sposób przygotowania:
Rolada serowa z mielonym mięsemI
1. Jajka ubijamy mikserem, dodajemy majonez, ser żółty straty na tarce o dużych oczkach, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszamy łyżką i rozprowadzamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 180°C.
II
2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną starta na tarce o dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól oraz paprykę ostrą. Papryki myjemy, osuszamy, obieramy z nasion i bardzo drobno kroimy, łączymy z mięsem. Następnie dodajemy drobno pokrojone ogórki konserwowe i wyrabiamy masę mięsną.
III
3. Mięso z warzywami układamy na upieczonej masie serowej po całej powierzchni i zwijamy w roladę.
IV
4. Roladę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
V
5. Po upieczeniu kroimy w plastry.
6. Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę.
7. Smacznego.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2