Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Rolada serowa z mielonym mięsem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rolada serowa z mięsem mielonym oraz warzywami, to genialne połączenie. Smakuje wyśmienicie i przygotowujesz ją z tanich, łatwo dostępnych produktów. Oryginalna przystawka, pięknie wygląda, na każdą imprezę lub jako danie obiadowe.

Rolada serowa z mielonym mięsem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Rolada serowa z mielonym mięsem

Składniki na masę serową:

Składniki na farsz:

Sposób przygotowania:

Rolada serowa z mielonym mięsem

I

Rolada serowa z mielonym mięsem
Przygotowanie masy serowej, ubijanie jajek ,łączenie z serem żółtym , startym oraz pieczenie.

1. Jajka ubijamy mikserem, dodajemy majonez, ser żółty straty na tarce o dużych oczkach, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszamy łyżką i rozprowadzamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 180°C.

II

Rolada serowa z mielonym mięsem
Przygotowanie mięsa oraz warzyw na farsz do rolady serowej.

2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną starta na tarce o dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól oraz paprykę ostrą. Papryki myjemy, osuszamy, obieramy z nasion i bardzo drobno kroimy, łączymy z mięsem. Następnie dodajemy drobno pokrojone ogórki konserwowe i wyrabiamy masę mięsną.

III

Rolada serowa z mielonym mięsem
wykładanie mięsa z warzywami na ciasto serowe.

3. Mięso z warzywami układamy na upieczonej masie serowej po całej powierzchni i zwijamy w roladę.

IV

Rolada serowa z mielonym mięsem
Pieczenie rolady

4. Roladę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.

V

Rolada serowa z mielonym mięsem

5. Po upieczeniu kroimy w plastry.

6. Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę.

7. Smacznego.