Sposób przygotowania:
Tarta rabarbarowo-truskawkowa z kruszonk
Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić do schłodzenia na minimum 30 minut. Schłodzonym ciastem wyłożyć formę do tarty, ponakuwać spód widelcem i wstawić do lodówki na kolejne 30 minut. Po wyjęciu wyłożyć ciasto folią alumieniową, wysypać fasolą lub ryżem i piec w temperaturze 180 stopni przez 10 minut, zdjąć folię i obciążenie i piec kolejne 10 minut. Przygotować kruszonkę: Wszystkie składniki- za wyjątkiem płatków migdałowych- wymieszać palcami, aż powstaną „okruszki”. Odstawić do lodówki.Na podpieczone ciasto pokruszyć biszkopty ( tak żeby były drobne acz widoczne kawałki). Rabarbar pokroić na ok 2 cm kawałki, wymieszać z cukrem i wyłożyć na ciasto, dołożyć truskawki i psypać wierzch ciasta kruszonką i płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.