Sposób przygotowania:
Tarta rustykalna z gruszkami
Do misy robota wrzucić wszystkie składniki na ciasto ( końcówka to noże do siekania ). Pulsacyjnie połączyć składniki do momentu aż zrobi się bryła, wyjąć ją na blat. szybko zagnieść ciasto i zawinąć je w folię spożywczą a potem włożyć do lodówki na 40 minut.
Gruszki obrać i pokroić na ósemki, wymieszać delikatnie z mąką i cynamonem. Następnie pomagając sobie dwoma kawałkami papieru do pieczenia rozwałkować ciasto na duży placek.
Na średnicy około 25 cm od środka ułożyć gruszki, posypać cukrem i ciasto bez gruszek nałożyć dookoła na gruszki.
Tartę piec 40 minut w 180 stopniach, po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem. Oczywiście można jeść jeszcze ciepłą.
Gruszki obrać i pokroić na ósemki, wymieszać delikatnie z mąką i cynamonem. Następnie pomagając sobie dwoma kawałkami papieru do pieczenia rozwałkować ciasto na duży placek.
Na średnicy około 25 cm od środka ułożyć gruszki, posypać cukrem i ciasto bez gruszek nałożyć dookoła na gruszki.
Tartę piec 40 minut w 180 stopniach, po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem. Oczywiście można jeść jeszcze ciepłą.
SylaUla
zewa
O tak jest pyszna :) Ja tez uwielbiam takie wypieki :)