tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Tarta toffi z rabarbarem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu tarta z toffi, pokruszonymi herbatnikami kakaowymi i rabarbarem.

Tarta toffi z rabarbarem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Tarta toffi z rabarbarem

Na tartę z rabarbarem

  • 130 g ciasta francuskiego
  • 2 łyżki kremu toffi
  • 2 łyżki śmietany
  • 60 g rabarbaru
  • 100 g herbatników kakaowych
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Tarta toffi z rabarbarem
1) Do miseczki wrzucamy śmietanę, dodajemy krem toffi i wszystko dokładnie mieszamy (to będzie nasza baza do posmarowania spodu).

2) Ciasto francuskie wykładamy na blaszy i smarujemy naszą bazą.

3) Herbatniki kakaowe kruszy, ale nie za drobno.

4) Pokruszone herbatniki wysypujemy na bazę toffi (zostawiamy trochę żeby posypać górę tarty).

5) Rabarbar myjemy, kroimy w nie za długie paseczki.

6) Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy rabarbar, posypujemy cukrem i podsmażamy.

7) Podsmażony rabarbar wykładamy na herbatniki.

8) Na koniec posypujemy herbatnikami i pieczemy ok. 15 minut w 220 stopniach.
Tarta toffi z rabarbarem
Ciasto francuskie wykładamy na blaszy i smarujemy naszą bazą.
Tarta toffi z rabarbarem
Herbatniki kakaowe kruszy, ale nie za drobno.
Tarta toffi z rabarbarem
Pokruszone herbatniki wysypujemy na bazę toffi (zostawiamy trochę żeby posypać górę tarty).
Tarta toffi z rabarbarem
Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy rabarbar, posypujemy cukrem i podsmażamy.
Tarta toffi z rabarbarem
Podsmażony rabarbar wykładamy na herbatniki.