Sposób przygotowania:
Tarta truskawkowa z kokosową panna cottą
Mąkę, wodę, olej, cukier i cukier waniliowy łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto i owijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie wałkujemy ciasto i przenosimy je na formę od tarty. Nakłuwamy spód widelcem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok 20 min. Tak aby nam się ładnie zrumieniło. Truskawki umieszczamy w rondelku i zalewamy ok 1/4 szkl wody, zagotowujemy. Dosładzamy do smaku. Galaretki truskawkowe zalewamy szklanką wody i odstawiamy na ok 15 min. Truskawki miksujemy blenderem i wlewamy do gorącego musu przygotowane galaretki i dokładnie wymieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Zimny i lekko tężejący mus wylewamy na zimny spód tarty. Mleko kokosowe łączymy ze śmietanką kremówką i podgrzewamy. Możemy zagotować, ale nie ma takiej potrzeby. Dodajemy cukier waniliowy i cukier do smaku. Żelatynę zalewamy chłodna wodą, tak, aby tylko ją pokryła. Czekamy, aż spęcznieje i przekładamy do mleka ze śmietanką. Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się składników. Czekamy, aż zacznie się delikatnie zsiadać. Do tego momentu często ją mieszamy. Wylewamy na mus truskawkowy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Do dekoracji ubijamy na sztywno śmietanę, dosładzamy do smaku i pokrywamy nią nasze ciasto. Dodatkowo układamy owoce.