Sposób przygotowania:
Tarta wegetariańska
Obierz pomidory, zmiksuj je i odciśnij sok. Marchewki i seler obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj do pomidorów.
Cebulę drobno pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Wszystkie składniki połącz ze sobą. Dodaj oliwę i wymieszaj. Dopraw do smaku.
Włóż do lodówki na 30 minut w jednym naczyniu. Po schłodzeniu wyjmij i dodaj porwane na kawałeczki listki bazylii. Wymieszaj i uformuj porcje np. używając filiżanki. Przed podaniem udekoruj.
Cebulę drobno pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Wszystkie składniki połącz ze sobą. Dodaj oliwę i wymieszaj. Dopraw do smaku.
Włóż do lodówki na 30 minut w jednym naczyniu. Po schłodzeniu wyjmij i dodaj porwane na kawałeczki listki bazylii. Wymieszaj i uformuj porcje np. używając filiżanki. Przed podaniem udekoruj.