Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 178]

Tarta z białą czekoladą i borówkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna tarta na kruchym spodzie z nadzieniem z serka mascarpone i białej czekolady z borówkami. Oprócz borówek można dodać do niej inne owoce, np. maliny, truskawki, porzeczki.

Tarta z białą czekoladą i borówkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tarta z białą czekoladą i borówkami

 

Sposób przygotowania:

Tarta z białą czekoladą i borówkami
Mąkę zmieszać z cukrem pudrem, dodać pokrojone w kostkę masło, wodę i żółtka. Zagnieść szybko ciasto, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 30 min.

Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę do tarty (średnica ok.25 cm). Wierzch ciasta nakłuć widelcem i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 20-25 min.

Białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej, dodać serek mascarpone i wymieszać. Masę wyłożyć na upieczone ciasto, udekorować owocami i włożyć do lodówki.
Tarta z białą czekoladą i borówkami
Kawałek tarty z borówkami i białą czekoladą