Sposób przygotowania:
Tarta z białą czekoladą i borówkami
Mąkę zmieszać z cukrem pudrem, dodać pokrojone w kostkę masło, wodę i żółtka. Zagnieść szybko ciasto, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 30 min.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę do tarty (średnica ok.25 cm). Wierzch ciasta nakłuć widelcem i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 20-25 min.
Białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej, dodać serek mascarpone i wymieszać. Masę wyłożyć na upieczone ciasto, udekorować owocami i włożyć do lodówki.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę do tarty (średnica ok.25 cm). Wierzch ciasta nakłuć widelcem i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 20-25 min.
Białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej, dodać serek mascarpone i wymieszać. Masę wyłożyć na upieczone ciasto, udekorować owocami i włożyć do lodówki.
SylaUla
Kuchnia MagdaLeny
Dziękuję!