Sposób przygotowania:
Tarta z borówkami
CIASTO: Składniki ciasta przekładamy do miski. Zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulkę i schładzamy ok. 20 minut. Po tym czasie ciasto wykładamy na przygotowaną formę - formujemy brzegi. Spód nakłuwamy widelcem i pieczemy około 25 minut (180°C). Upieczone ciasto wyjmujemy z formy i studzimy. Wnętrze wypełniamy masą śmietanową. Na wierzchu tarty układamy świeże borówki. Całość odstawiamy do chłodu, by śmietanka zastygła. MASA: Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy serek, a następnie cukier do smaku ( według uznania – u mnie 3 łyżki). Na koniec wlewamy żelatynę. Dokładnie mieszamy całość i wylewamy na przygotowane ciasto kruche.
zbysiowa
biedroneczki
Czekoladka 2
robaczek