Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Tarta z brzoskwiniami z syropu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tartę z brzoskwiniami można podawać na ciepło lub zimno.

Tarta z brzoskwiniami z syropu

Składniki:

Tarta z brzoskwiniami z syropu

 

  • 30 dag mąki tortowej
  • 1 szkl mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5-6 łyżek oliwy
  • 5 dag cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 puszka brzoskwiń
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Tarta z brzoskwiniami z syropu
Brzoskwinie wyłożyć na sito, osączyć z syropu, pokroić w kostkę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Jajka zmiksować z mlekiem, wlać do mąki, wymieszać. Następnie wlać oliwę, dodać skórkę pomarańczową, wymieszać, wsypać połowę pokrojonych brzoskwiń i delikatnie wmieszać. Ciasto wyłożyć do wyłożonej pergaminem formy, ułożyć pozostałe brzoskwinie. Piec w temp 180 stopni około 40-45 minut.

Tagi:

jajko jajka tarta