Sposób przygotowania:
Tarta z ciasteczkami OreoSpód:
Z ciasteczek Oreo wydrążyć ze środka białą masę i przełożyć do oddzielnej miski.
ETAP 2:
Ciemną, kruchą część ciasteczek zmiksować malakserem do postaci „piasku”, dodać rozpuszczone zimne masło, dokładnie wymieszać, wyłożyć dno formy do tarty (średnica 26cm). Wstawić do lodówki na około 30minut.
Masa serowa:
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki mleka żeby napęczniała a resztę mleka podgrzać i dodać do żelatyny. Dokładnie wymieszać aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
Żółtka utrzeć z cukrem na puch, dalej miksując dodać masło extra, serek waniliowy, białą masę z ciasteczek oreo, sok z cytryny i przestudzoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać mikserem.
ETAP 4:
Przełożyć masę na schłodzony spód tarty. Na wierzchu udekorować ciasteczkami Oreo i wstawić do lodówki na około 60minut.