Sposób przygotowania:
Banoffee pie, tarta z karmelem bananami i kremem
Ciasteczka degisticve czekoladowe zmielić w malakserze lub zblendować. W garnku rozpuścić masło. Dodać do ciastek, wymieszać. Wyłożyć foremkę u mnie 20 cm, wstawić do lodówki.
W tym czasie czekoladę połamać i przełożyć do miski, rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie wymieszać z karmelem.
Banany pokroić, ułożyć na schłodzonym spodzie. Przelać przygotowaną masę czekoladowo-karmelową. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Ułożyć na wierzchu. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia.
Smacznego.
W tym czasie czekoladę połamać i przełożyć do miski, rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie wymieszać z karmelem.
Banany pokroić, ułożyć na schłodzonym spodzie. Przelać przygotowaną masę czekoladowo-karmelową. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Ułożyć na wierzchu. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia.
Smacznego.