Sposób przygotowania:
Tarta z cytrynową masą
150g masła posiekaj z mąką. Dodaj cukier puder i żółtka. Zagnieć ciasto dodając 1 łyżkę zimnej wody.
Uformuj kulkę i włóż na godzinę do lodówki.
Wysmaruj formę do tarty i w wylep ciastem dno i boki.
Piecz 15min w 200stC.
Jajka utrzyj z pozostałymi żółtkami, cukrem i sokiem z cytryny.
Podgrzewaj, mieszając,az masa zacznie gęstnieć
Dodaj 70g masła, wymieszaj. Masę wystudź, wlej na ciasto i zostaw do zastygnięcia.
Truskawki umyj, przekrój na połowę i ułóż na cieście.
Możesz udekorować listkami mięty.
Uformuj kulkę i włóż na godzinę do lodówki.
Wysmaruj formę do tarty i w wylep ciastem dno i boki.
Piecz 15min w 200stC.
Jajka utrzyj z pozostałymi żółtkami, cukrem i sokiem z cytryny.
Podgrzewaj, mieszając,az masa zacznie gęstnieć
Dodaj 70g masła, wymieszaj. Masę wystudź, wlej na ciasto i zostaw do zastygnięcia.
Truskawki umyj, przekrój na połowę i ułóż na cieście.
Możesz udekorować listkami mięty.