Sposób przygotowania:
Tarta z kajmakiem i bananemPrzygotowanie kruchego ciasta
Mąkę i cukier puder przesiewamy przez sito. Dodajemy żółtka i posiekane zimne masło. Zagniatamy ciasto. Formujemy je w kulkę, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy na dno formy na tartę. Ciasto nakłuwamy i obciążamy, np. woreczkiem z kaszą. Pieczemy 25 minut w 180 st. C. Studzimy.
Wyłożenie kajmaku
Na ostudzonym cieście rozsmarowujemy masę kajmakową.
Wyłożenie bananów
Banany myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Skrapiamy je sokiem z cytryny, aby nie zczerniały. Banany układamy na masie kajmakowej.
Przygotowanie bitej śmietany
Śmietanę ubijamy z cukrem. Bitą śmietanę rozsmarowujemy na tarcie. Ciasto posypyjemy startą czekoladą.