Sposób przygotowania:
Tarta z truskawkami
Sposób przygotowania kruchego ciasta:
1. Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Przełóż na formę do tarty. Ponakuwaj widelcem i odłóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut.
Sposób przygotowania masy serowej oraz truskawek:
1. Żelatynę rozpuść w łyżce zimnej wody. Poczekaj aż napęcznieje i dodaj 2 łyżki gotowanej, gorącej wody. Dokładnie wymieszaj. Truskawki pokrój w plasterki. Dodaj do nich żelatynę i delikatnie wymieszaj.
2. Serek mascarpone zamieszaj. Ze śmietany i 3 łyżek cukru pudru zrób bitą śmietanę. Połącz serek mascarpone z bitą śmietaną. Prace końcowe: 1. Na kruchy spód wyłóż masę z sera i bitej śmietany. Następnie układaj plasterki truskawek. Na koniec udekoruj tartę listkami mięty.
1. Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Przełóż na formę do tarty. Ponakuwaj widelcem i odłóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut.
Sposób przygotowania masy serowej oraz truskawek:
1. Żelatynę rozpuść w łyżce zimnej wody. Poczekaj aż napęcznieje i dodaj 2 łyżki gotowanej, gorącej wody. Dokładnie wymieszaj. Truskawki pokrój w plasterki. Dodaj do nich żelatynę i delikatnie wymieszaj.
2. Serek mascarpone zamieszaj. Ze śmietany i 3 łyżek cukru pudru zrób bitą śmietanę. Połącz serek mascarpone z bitą śmietaną. Prace końcowe: 1. Na kruchy spód wyłóż masę z sera i bitej śmietany. Następnie układaj plasterki truskawek. Na koniec udekoruj tartę listkami mięty.