Sposób przygotowania:
Krucha tarta z bitą śmietaną i serduszkami
Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy mięciutkie ciasto,formujemy kule i wkładamy do lodówki na pół godziny.Następnie odkrawamy kawałek ciasta wałkujemy i za pomocą foremki wycinamy trochę małych serduszek do dekoracji.Pozostałe ciasto wałkujemy i wykładamy nim formę na tartę posmarowaną masłem,o średnicy około 26 cm.Ciasto nakłuwamy widelcem. Wykrojone serduszka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy razem z tartą do zrumienienia około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczone studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i ostawiamy do lekkiego stężenia.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno,wlewamy lekko tężejącą galaretkę i dokładnie ubijamy,żeby nie było grudek. Na upieczone ciasto wykładamy bitą śmietanę i dekorujemy upieczonymi serduszkami.Przygotowaną tartę odstawiamy do lodówki do stężenia.