Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto z bitą śmietaną podawać od razu po przygotowaniu

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną 2

Składniki:

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną 2

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną 2
Średniej wielkości formę posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Migdały i orzechy zetrzeć na tarce lub zmielić w maszynce do orzechów. Czekoladę grubo posiekać. Całe jajka z cukrem ubić na puszystą masę, dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy, migdały, czekoladę i delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temp 180 stopni. Następnie ciasto wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, wyłożyć na zimne ciasto i posypać poziomkami.