Sposób przygotowania:
Tarta z kaszanką i mozzarelląCiasto:
Wszystkie składniki na spód tarty szybko zagnieść, a następnie powstałym ciastem wylepić dno formy wysłanej papierem do pieczenia.
Całość schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut.
Po tym czasie ciasto po nakłuwać widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 15 minut.
Nadzienie:
Pokrojoną cebulę należy podsmażyć na odrobinie oleju i lekko posolić.
Cebulę połączyć z kaszanką (bez skóry), jajkiem oraz majerankiem.
Masę można też doprawić do smaki.
Na końcu do całości wmieszać z mozzarellę pokrojoną w kostkę.
Przed pieczeniem:
Nadzienie równomiernie umieścić na podpieczonym spodzie i na jego wierzchu ułożyć plasterki mozzarelli.
Pieczenie:
Ciasto piec przez 30 minut w 180 stopniach.
SylaUla
gusia1000