Anna Rybitwa

Anna Rybitwa

Kuchcik
[Przepisów: 0]

TARTA Z KURKAMI

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kurki (zwane inaczej lisiczkami) należą do najpopularniejszych grzybów w Polsce. Łagodne i delikatne, świetnie komponują się z różnymi ziołami. TARTA Z KURKAMI i tymiankiem to prosty i elegancki sposób na ich wykorzystanie.

TARTA Z KURKAMI

Składniki:

TARTA Z KURKAMI

 

  • Składniki:

 

  • 225 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 300-400 g kurek
  • 1 mała cebulka
  • łyżka oliwy
  • 1 jajko
  • 100 g serka mascarpone
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • listki z kilku gałązek tymianku
  • sól
  • czarny pieprz

Sposób przygotowania:

TARTA Z KURKAMI
Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.

Ciasto rozmrażamy i wyklejamy nim formę do tarty (o średnicy 24 cm). Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika na 15 minut.

Na oliwie szklimy drobno posiekaną cebulkę. Wrzucamy opłukane kurki (większe możemy podzielić na połówki) i smażymy kilka minut na dużym ogniu, żeby odparować wodę.

Czytaj dalej na : http://cookmagazine.pl/tarta-z-kurkami/

ETAP 1:

TARTA Z KURKAMI
Kurki (zwane inaczej lisiczkami) należą do najpopularniejszych grzybów w Polsce. Łagodne i delikatne, świetnie komponują się z różnymi ziołami. TARTA Z KURKAMI i tymiankiem to prosty i elegancki sposób na ich wykorzystanie.

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
Ciasto rozmrażamy i wyklejamy nim formę do tarty (o średnicy 24 cm). Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
Czytaj dalej na: http://cookmagazine.pl/tarta-z-kurkami/