Sposób przygotowania:
Jesienna tarta z grzybamiCiasto
Z podanych składników zagnieść ciasto . Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce około 30-40 minut. Formę do tarty, natłuścić i wyłożyć ciastem, nakłuć widelcem i piec około 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, następnie wystudzić.
Farsz
Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć lubczykiem, solą i pieprzem. Następnie dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek, przesmażyć na oleju około 8 minut. Kurki i pieczarki oczyścić, przesmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem. Por pokroić w plasterki i dodać do grzybów, podlać wodą i dusić około 10 minut. Grzyby i mięso wymieszać ze sobą i wyłożyć na spód tarty. Posypać żółtym serem i piec około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.