Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Tarta z łososia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

i jeszcze jedna wersja tatara ze zdrowym łososiem

Tarta z łososia

Składniki:

Tarta z łososia

 

Sposób przygotowania:

Tarta z łososia
Łososia drobno posiekaj. Dodaj ocet lub sok. Dopraw do smaku. Posiekany szczypiorek dodaj do zmielonego na gładko twarogu. dopraw. Awokado obierz i pokrój na małe kawałki. Składniki uformuj za pomocą filiżanek. Na dno każdej połóż grubą warstwę łososia. Po środku zrób małe wgłębienie w które wkładasz ser ze szczypiorkiem. Na wierzch nałóż cienką warstwę awokado. Całość ugnieść i w naczyniach włóż na godzinę do lodówki. Po schłodzeniu delikatnie wyjąć na talerze, odwracając filiżanki. Udekoruj natką pietruszki i bazylią.

Tagi:

awokado tarta