Sposób przygotowania:
Tarta z malinami
Mąkę przesiewamy z cukrem waniliowym i siekamy z miękkim masłem. Następnie dodajemy cukier i nadal siekamy. Oddzielamy żółtka od białek i wbijamy 3. Po tym zagniatamy ciasto na zbita masę. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na ok. 40 minut do lodówki. Wyciągamy ciasto i "wyklejamy" nim formę do tarty. Warto wcześniej lekko rozwałkować ciasto. Do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika wstawiamy formę na mniej więcej 15 minut cały czas doglądając. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Z pozostałych składników przygotowuję masę, którą wypełnię tartę. Białka oddzielam od żółtek. Żółtka ubijam wraz z cukrem i mąką. Tutaj również można dodać nieco cukru waniliowego do smaku. Mleko podgrzewamy i łączymy z masą z żółtek. Wrzucamy całość do rondelka i podgrzewamy aż zyska konsystencję kremu. Na spód ciasta wykładam maliny przykrywam kremem budyniowym i wierzch przyozdabiam kilkoma malinami. Gotowe!