Sposób przygotowania:
Malinowa tarta z białą czekoladą
Przesianą mąkę wymieszać z posiekanym schłodzonym masłem, cukrem pudrem, szczyptą soli, pokruszonymi ciasteczkami, żółtkami i wodą. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno oraz boki formy do tarty. Ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez 15-20 min. Białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej i zmieszać ją ze śmietanką. Jajka lekko roztrzepać widelcem i dodać je do zimnej śmietanki z czekoladą. Wymieszać za pomocą łyżki. Na końcu wrzucić maliny. Masę wylać na upieczony spód tarty i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 15-20 min. Wystudzić. Wierzch tarty posypać cukrem pudrem i udekorować malinami.