elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Tarta z masą krówkową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tarta z masą krówkową i czekoladą

Tarta z masą krówkową

Składniki:

Tarta z masą krówkową

 

  • 30 dag mąki pszennej
  • 2 żółtka
  • 2 puszki słonych orzeszków
  • 1 kostka masła
  • 5 dag cukru pudru
  • pół kostki gorzkiej czekolady
  • 1 puszka gotowej masy krówkowej

 

Sposób przygotowania:

Tarta z masą krówkową
Posiekać mąkę z masłem. Dodać cukier puder i żółtka. Zagnieść ciasto. Ukształtować kulę. Włożyć na pół godziny do zamrażalnika. Tortownicę natłuścić, wylepić ciastem. Piec w temp. 180 st. C na złoty kolor. Masę krówkową wymieszać z orzechami. Wyłożyć na upieczone ciasto.