Sposób przygotowania:
Tarta z mirabelkami i bezą
Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w folię i na godzinę wstawiamy do lodówki.
Form do tary(30cm.) smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Mirabelki myjemy, usuwamy z nich pestki, układamy na cieście skórą do dna, lekko je wciskamy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut.
Z białek ubijamy pianę z cukrem pudrem, wykładamy na podpieczone ciasto, ponownie wstawiamy do piekarnika, pieczemy do uzyskania lekko złotego koloru.
Form do tary(30cm.) smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Mirabelki myjemy, usuwamy z nich pestki, układamy na cieście skórą do dna, lekko je wciskamy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut.
Z białek ubijamy pianę z cukrem pudrem, wykładamy na podpieczone ciasto, ponownie wstawiamy do piekarnika, pieczemy do uzyskania lekko złotego koloru.
Magdalena88
Marika-