Sposób przygotowania:
Tarta na miodzie z mirabelkami
Składniki na ciasto wrzucamy do malaksera i miksujemy aż powstanie coś w rodzaju żwirku. Wtedy wysypujemy na blat i szybko zagniatamy kulę ciasta. Wkładamy do woreczka i schładzamy w lodówce przez około 40 minut. Formę do tarty wykładamy papierem i wylepiamy nią ciasto. Aby nie powstało bardzo dokładnie nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 30 min w 160 stopniach. Trzeba pilnować ponieważ ciasto na miodzie lubi się szybko przypalać. Po upieczeniu wyjmujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier, sok i skórkę z cytryny oraz mleko w proszku aby nam śmietana nie podeszła wodą. Wykładamy masę na zimne ciasto, wierzch dekorujemy owocami. Ostawiamy na kilka godzin do lodówki.