Sposób przygotowania:
Tarta z musem rabarbarowym
Mąkę przesiej na stolnicę. Połącz z margaryną. Dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Ciasto owiń w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkuj i wyłóż ciastem formę na tartę. Ciasto nakłuj widelcem. Piecz około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Rabarbar obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka, podlej wodą i duś do momentu, aż się rozgotuje i powstanie mus. Dodaj cukier i wymieszaj. Do gorącego musu wsyp galaretkę, dokładnie wymieszaj. Odstaw do przestudzenia. Gęsty mus wyłóż na upieczony kruchy spód. Wyrównaj. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Przełóż do rękawa cukierniczego. Śmietaną ozdób brzeg ciasta.