Sposób przygotowania:
Tarta z musem truskawkowym
Z mąki, masła, cukru, żółtek i śmietany zagnieć kruche ciasto po czym odstaw je do lodówki, schłodzonym ciastem wyłóż formę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180stop na 35min.
Umyte i wyszypułkowane truskawki dokładnie zblenduj a potem przelej przez sitko w celu pozbycia się nasionek, do tak uzyskanego przecieru dodaj śmietanę ubitą z cukrem oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę, całość delikatnie połącz.
Na ostudzone ciasto wylej mus truskawkowy i wstaw je do lodówki, po stężeniu udekoruj wedle uznania.
Umyte i wyszypułkowane truskawki dokładnie zblenduj a potem przelej przez sitko w celu pozbycia się nasionek, do tak uzyskanego przecieru dodaj śmietanę ubitą z cukrem oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę, całość delikatnie połącz.
Na ostudzone ciasto wylej mus truskawkowy i wstaw je do lodówki, po stężeniu udekoruj wedle uznania.