Sposób przygotowania:
Tarta z musem truskawkowym pod kokosową bezą
Ciasto: Do miski przesiać mąkę z cukrem pudrem, proszkiem oraz solą. Dodać pokrojoną margarynę i szybko zagnieść ciasto. Gdyby ciasto nie chciało się „lepić” dodać zimne mleko i wyrobić na jednolitą masę. Zawinąć folię i włożyć na około 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkować na placek większy niż średnica formy do tarty i przełożyć ciasto do formy, przyciąć w razie potrzeby. Nakłuć widelcem. Następnie położyć papier do pieczenia, obciążyć grochem lub fasolą. Piec w 180 około 15 minut. Mus: Owoce oczyścić i umyć, osuszyć. Przełożyć do rondelka, dodać cukier puder i postawic na ogień. Gotować aż do rozgotowania owoców. Następnie dodać dżemie oraz mąkę i dobrze wymieszać. Zdjąć z ognia i doprawić gałką. Ostudzić. Na podpieczony spód ciasta, wysypać bułką tartą i wylać mus truskawkowy. Beza: Bialka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie po łyżce dodawać cukier puder i ubijać aż masa będzie lśniąca. Na koniec dodać mąkę i wiórki i delikatnie wymieszać. Przełożyć bezę na mus i wstawić do piekarnika na kolejne 15-20 minut na 180 st. Ostudzić.