Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Tarta z porami i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne tarty z porami i boczkiem.

Tarta z porami i boczkiem

Składniki:

Tarta z porami i boczkiem

 

  • 6 plastrów boczku (lub tyle ile porcji)
  • 4-6 porów
  • kieliszek białego wina
  • łyżka oliwy
  • świeżo mielony pieprz
  • ciasto francuskie mrożone
  • papier do pieczenia paclan

Sposób przygotowania:

Tarta z porami i boczkiem
Boczek zrumienic na patelni, nastepnie zdjąć zachowując tłuszcz. Pory pokrojone w 2 cm słupki obsmazyc, doprawić, podlać winem i dusić aż płyn wyparuje. Foremki wylozyc papierem do pieczenia paclan. Do każdej foremki włożyć pory, przykryć plastrem boczku i ciastem. Piec aż ciasto będzie rumiane. Przed podaniem obrócić do góry dnem.

Tagi:

ciasto tarta pory