marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Tarta z rzodkiewką i ziołami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto francuskie wyjąć i rozmrozić.Rozwałkować, wyłożyć nim blaszkę.Pozostałe składniki pokroić,wymieszać,kłaść na ciasto.Piec 25 min.

Tarta z rzodkiewką i ziołami.

Składniki:

Tarta z rzodkiewką i ziołami.

 

  • 4 łyżki gęstej śmietanki,
  • 4 łyżki drobno startego parmezanu,
  • 2 łyżeczki świeżych listków tymianku.
  • 2 łyżeczki świeżej siekanej bazylii,
  • 2 ząbki czosnku drobno startego,
  • garść rzodkiewek pokrojonych na plasterki,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1/2 francuskiego ciasta.

Sposób przygotowania:

Tarta z rzodkiewką i ziołami.
Ciasto francuskie rozmrozić po wyjęciu z zamrażarki,rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę do tartej.Rzodkiewki oczyścić,umyć i pokroić na plasterki,zioła opłukać,osuszyć i posiekać drobno,ząbki czosnku rozetrzeć.Zmieszać je ze startym parmezanem i gęstą śmietanką i wyłożyć masę serowo-ziołową na tartą.Plasterki rzodkiewek posolić,posypać pieprzem i wymieszać z oliwą.Piec 25 min w temp.180st.C.

Tagi:

ciasto tarta