Sposób przygotowania:
Bardzo czekoladowa tarta z truskawkami
Herbatniki kruszymy za pomocą malaksera lub tłuczka do mięsa na drobne kawałki, przekładamy je do salaterki. Dodajemy kakao i mieszamy aby ciastka połączyły się z kakao. Masło rozpuszczamy w rondelku lub kuchence mikrofalowej, lekko studzimy. Przestudzone masło wlewamy do masy herbatnikowej i mieszamy składniki ręką. Gotowym ciastem wylepiamy formę do tarty - ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki. W międzyczasie do rondelka wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy cukier i podgrzewamy śmietankę tak aby była gorąca, ale by się nie zagotowała. Ściągamy ją z ognia i dodajemy do nie połamaną czekoladę, mieszamy starannie aż do momentu rozpuszczenia się czekolady – odstawiamy na 20 minut. Ciasto wyjmujemy z lodówki, zalewamy je masą czekoladową i znów chłodzimy je w lodówce około godziny. Ciasto przed podaniem dekorujemy truskawkami : )
smokii