Sposób przygotowania:
Tarta z truskawkami
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, solą i tartymi migdałami. Dodać masło oraz żółtko i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię aluminiową i odłożyć do schłodzenia do lodówki na 1 godzinkę. Następnie schłodzonym ciastem wylepić formę do tarty, na dnie nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 C i piec ok 25 minut aż ciasto się zarumieni.
Śmietankę ubić na sztywno, serek mascarpone wymieszać łyżką a następnie porcjami dodawać ubitą śmietanę. Składniki wymieszać delikatnie łopatką aby się połączyły.
Wystudzone ciasto posmarować dżemem a następnie wyłożyć krem z bitej śmietany i mascarpone.
Na wierzchu udekorować truskawkami i listkami mięty.
Przed podaniem dobrze schłodzić i oprószyć delikatnie cukrem pudrem.
Śmietankę ubić na sztywno, serek mascarpone wymieszać łyżką a następnie porcjami dodawać ubitą śmietanę. Składniki wymieszać delikatnie łopatką aby się połączyły.
Wystudzone ciasto posmarować dżemem a następnie wyłożyć krem z bitej śmietany i mascarpone.
Na wierzchu udekorować truskawkami i listkami mięty.
Przed podaniem dobrze schłodzić i oprószyć delikatnie cukrem pudrem.
Blendi
Magdalena88
Marika-
Holly