Sposób przygotowania:
Tarta z truskawkami na kruchym spodzie
Z mąki, mąki ziemniaczanej, cukru pudru, masła, jajka i szczypty soli zagniatamy kruche ciasto.
Wkładamy na godzinę do lodówki, następnie rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tart.
Zapiekamy lekko nakłutą przez ok pół godziny w 170 stopniach, do zrumienienia.
Wystudzamy dokładnie i wykładamy na nią serek waniliowy.
Na wierzchu układamy umyte dokładnie i pokrojone truskawki.
Schładzamy w lodówce.
Wkładamy na godzinę do lodówki, następnie rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tart.
Zapiekamy lekko nakłutą przez ok pół godziny w 170 stopniach, do zrumienienia.
Wystudzamy dokładnie i wykładamy na nią serek waniliowy.
Na wierzchu układamy umyte dokładnie i pokrojone truskawki.
Schładzamy w lodówce.